Uro i Thailand skremmer av turister

Det var en masse opptøyer og kaos i Thailand i de siste månedene på grunn av den politiske situasjonen. Valget som vil bli holdt i morgen ventes å bringe normalisering av denne populære turistmål. Ifølge nyhetene holder antall turister som besøker Thailand går ned til tross for regjeringen og rabattene som reisebyrå tilbyr.
Det faktum at deler av Bangkok og enkelte provinser er under unntakstilstand i en uke nå er den åpenbare grunnen hvorfor mange turister unngår dette landet. Selv tradisjonelle kinesiske turister manglet for feiringen av kinesisk nyttår i noen av de populære turiststedene i Thailand. Før kinesisk nyttår feiring deres myndigheter advarte sine borgere om den alvorlige situasjonen i Thailand og ga dem instruksjoner hvordan oppføre seg hvis de bestemmer seg å reise dit i løpet av ferien.
Departementet for turisme og idrett i Thailand har rapportert at mellom 500.000 og millioner turister har besluttet å avslutte sin planlagte reise til Thailand og som et resultat av inntekter tap for januar blir mer enn 22 milliarder Thai bad. Hvis spente situasjonen fortsetter de ikke si hvor mye penger går tapt, men sikkert nummeret vil bli svært høy.
I de siste ukene har mer enn 40 land utstedt advarsler for sine borgere å unngå reiser i Thailand. Noen av disse landene er landene som bringer mer enn 50% av Thailands turist-inntekter som-USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Frankrike.
Unntakstilstanden ble innført på grunn av masse voldelige protester av opposisjonen grupper. Disse protestene har gått ut av kontroll gangene og regjeringen besluttet å begrense gatherings og protester for å gjenopprette kontrollen.
Den thailandske regjeringen har informert utenlandske turister for å unngå visse regioner som Yala, Narathiwat, Songkhla og Pattani nær Malaysia; Preah Vihear og Ta stønn templer og området rundt dem ligger nær kambodsjanske grensen.

Leave a Reply