Chiang Mai-The skjult perle i Thailand for turist i årets 2016

Ifølge mange nettsider og magasiner er Chiang Mai en av de mest spennende reisemålene i verden. Men likevel, vanlige mennesker har ikke hørt om denne interessante byen i Thailand.
Historien til Chiang Mai starter i det 13. århundre da byen ble grunnlagt av den legendariske kongen Mengrai. Så er det ingen overraskelse at denne byen kalles Chiang Mai som egentlig betyr New City. Det er verdt å nevne at det var en gammel by på samme sted kalt Wiang Nopburi. Over tid, har Chiang Mai utviklet sterkt forsvar med massive vegger som beskyttet det fra mongolske invasjoner og andre angripere. Når i Lanna riket begynte å miste makten, mistet Chiang Mai sin betydning. Den konstante konflikten med Burma i perioden mellom 16- og 1700-tallet bedre ikke situasjonen. Men når situasjonen har stabilisert seg ble byen snart hovedstaden i Nord-Thailand. I dag, er dette den nest viktigste byen i Thailand rett etter Bangkok.
Folk finner mange landemerker og attraksjoner i Chiang Mai. Denne er anledningen hvorfor tusenvis av mennesker som er klar til å oppdage nye ting om Thailand besøke denne byen.
En av tingene som gjør Chiang Mai spesielle oss det store antallet gamle buddhistiske templer kalt Wats. For eksempel er Wat Chiang mannen den eldste tempelet i denne byen som ble grunnlagt på slutten av 1200-tallet. Besøkende kan se mages av Buddha og lære mer om Lanna arkitektur fra dette tempelet.
Hovedattraksjonen i den gamle delen av Chiang Mai er Wat Chedi Luang, en av de høyeste bygningene fra 1400-tallet.
Selvfølgelig, er templene ikke det eneste du kan besøke i Chiang Mai. En av de mest interessante for utenlandske besøkende er Chiang Mai akvariet. Chiang Mai er ligger hundrevis av post fra havet, men har det største akvariet i denne delen av Asia. Besøkende kan se mer enn 8.000 sea arter.
Dessuten, besøke folk vanligvis Nasjonalmuseet, Phuping Palace, Chiang Mai Zoo, botanisk hage og mye mer

Leave a Reply