Verden er en bok, så holde reiser til Edinburgh

Verden er en bok og som ikke reise, lese bare siden ” sitert Augustin virkelig. Spesielt hvis en fyr ikke nyte den unike paradiset eller juxtaposed byen. ” Hei folkens, fortsetter mot ” Athen i Nord (når det ble kalt)” i kommende ferie.
Edinburgh ligger i sørøstlige Skottland med sin sentrum, nær den sørlige bredden av Firth of Forth, en arm av Nordsjøen. Denne byen har oppstått i c.8500 BC.
Om det var fascinert by for turister fra begynnelsen, har det fått det meste av popularitet som en attraktiv i Skottland 1800tallet. Klassiske gamle middelalderbyen og georgianske nybyen var samlet og navngitt som en UNESCOs verdensarvliste i 1995. Siden da har det blitt en unik fascinerende arkitektur skjermen. I dag er det et viktig sentrum for økonomi, jus, turisme, utdanning, kultur.
Her er noen gå glipp attraktiv historisk besøke steder
DA NYBYGDE KIRK
I 1688 king James VII av Skottland (også James II av England) beordret til å konstruere dette monumentet og det ble ferdigstilt i 1691 med en nederlandsk stil.
ST. MARY’S CATHEDRAL
Det er den største kirkelige katedralen, et slående bygning, designet av George Gilbert Scott i 1879.
INCHCOLM ISLAND
Noen miles øst for videre jernbane brua, grunnlagt av kong David i 1100tallet.
PALACE OF HOLYROOD HOUSE
Det er bygge inn 1128 men fungerte som viktigste bolig for konger og dronninger av Skottland fra 1400tallet og framover.
ST. GILESKATEDRALEN
Siden niende århundre finnes kirken tilstøtende. Den ble bygget i 1120 under John Knox.
SCOTT MONUMENT
Mest kjente monument viktorianske Gothiaham bygget i 1844.It har blitt hedret i verden berømt forfatter Sir Walter Scott.
Foruten de ovennevnte monumentene mange flere historiske steder som Greyfriors Kirkyard, Georgeian House, Rosslyn Chapel, EdinBurgh Castle etc. er der.
NOEN ILLUSORISK LANDEMERKER
PRINSESSE STREET
Det er lenge travleste gaten. Verdens eldste uavhengig varehus er her.
DUDDINGSTON
Skjult bak Arthers sete kan du finne den sjarmerende, tidligere landsbyen av Duddingston hvor naturreservat kan sees.
VANNET I LEITH GANGE MÅTE
Populær sykling og gåing rute.

CRAMOND
Mest fremtredende stranden er ww2 festningsanlegg. I tåket Vær den stiger dramatisk fra tåke og ved lavvann banen strekker seg helt til øya. Du kan slappe av fra bedriften her.
Foruten over synet scener mange som Holyrood Park, The Royal Mile, The Meadows, Calton Hill, Victoria street, bibliotek, Zoo, kunstgalleri etc. levende kulturelle fests, steder og mye mer.

Leave a Reply