Hvorfor du trenger en balansesykkel

Vet du hvorfor så mange barn i dag ikke får en sykkel med pedaler og støttehjul som sin første sykkel, men i stedet en balansesykkel, løpesykkel eller gåsykkel? Dette er ganske enkelt fordi det er den beste måten å lære barnet ditt å balansere og utvikle seg på egen hånd. Enten det er en balansesykkel, en baby trehjulssykkel for tre eller en gåsykkel for ettåringen, bør alle barn ha en balansesokk av god kvalitet. Start med å gi barnet ditt en gåsokk ved 1 års alder eller en balansesokk. Det vil hjelpe dem å bli kjent med sokken fra en tidlig alder. Balansesokker er ikke bare morsomme, men de bidrar også til å forbedre koordinasjon og motoriske ferdigheter. I tillegg kan de bidra til å forebygge skader i fremtiden. Balansesykkel er en fin måte å få barnet ditt i aktivitet og bevege seg, så ikke nøl med å kjøpe et par til barnet ditt i dag!

Hvilken balansesykkel bør du velge?

Når du leter etter en balansescooter for barn, har du noen forskjellige alternativer å velge mellom. Du kan velge en klassisk balansesykkel i tre eller en Puky Balance Bike. Disse er begge gode valg. Det er imidlertid også mange andre balansesykler på markedet som du bør vurdere. Visste du for eksempel at det også finnes en Balansesykkel med 3 hjul? Det finnes til og med en 3-hjuls balansesykkel som enkelt kan gjøres om til en 2-hjuls balansesykkel. Så hvis du ser etter flere alternativer, sørg for å sjekke ut alle de forskjellige typene balansesykler før du tar din endelige avgjørelse. 

Finn riktig størrelse for balansesykkelen din

Det er noe du trenger å vite om størrelsen på salen. Barnets skrittlengde er viktig. Skrittlengden er avstanden mellom foten og barnets skrittstilling. Skrittlengden har ingenting å gjøre med hvor lange skrittene er. Det handler om hvor lange bena til barnet ditt er. Skrittlengden er en måte å uttrykke og måle beinet på. Hvis setet passer til barnets benlengde, kan barnet sitte på setet og nå brettet samtidig. Det er viktig å vite hvordan man bruker et balansesete. Det er føttene som skaper farten. Derfor er det viktig å måle barnets skrittlengde før du kjøper en balansesykkel.

I hvilken alder bør barnet ditt være for å begynne å bruke en balanse sparkesykkel?

Hvis barnet ditt er rundt 4 år eller eldre, kan det være lurt å prøve en balansesykkel med to hjul. På Lekeakademiet har de mange forskjellige typer balansesykler, hvorav noen passer for barn helt ned i 18 måneder. For større barn som har full kontroll over balansen kan en ball-sparkstol med kun 2 hjul være et godt alternativ. Dette er bare steget før en sykkel, da det er lettere å hoppe ut av balansesykkelen i fart enn det er å gå av sykkelen. Hvis du har dette i tankene, kan en balansesykkel være en fin måte for barnet ditt.