Slik kan du lære om den franske revolusjonen på nett

Historie er en stor del av undervisningen vi får på skolen. Dette akn man lære om både i naturfag, samfunsfag, norsk eller i historiefaget. Noe av det man lærer om er den franske revolusjonen, som har hatt en stor påvirkning på menneskers liv i senere tid. Her skal vi ta en titt på hvordan du kan lære om historiske hendelser som franske revolusjon og andre hjemme via internett. 

Hva var den franske revolusjon?

Hvis du ikke har lært om det før, så lurer du kanskje på “når var den franske revolusjonen?”, eller “hva var det som skjedde?”. Den franske revolusjon var en periode med store politiske, sosiale og økonomiske endringer i Frankrike som varte fra 1789 til 1799. 

Den begynte med at adelen, kirken og den velstående borgerskapen krevde at kongen skulle innføre reformer for å løse landets økonomiske problemer, men endte med at kongen ble styrtet og et republikansk regjeringssystem ble etablert. Stormingen av Bastillen 14. juli 1789 blir regnet som et symbol på den franske revolusjonen. Alt dette førte også til flere store endringer og krig med en rekke andre europeiske land. 

Filmer, dokumentarer og serier 

En god måte å lære om historie på nett på, er å se filmer, dokumentarer og serier. En blanding av 100% faktabaserte dokumentarer og dramaserier fra perioden kan være med på å lære bort utrolig mye, men også gjøre det spennende og underholdende for de som lærer. Ønsker du å se noen dokumenter kan du for eksempel ta en titt på BBC-dokumentaren «The French Revolution» eller «The Story of the French Revolution» fra History Channel.

Gode kilder på nett

Det fine med å lære på nett, er at man enkelt kan finne svaret på det man lurer på via gode Google søk. På internett finnes det uendelig med kilder til god informasjon, det gjelder bare å vite hva som er pålitelig eller ikke. Du kan blant annet søke i nettsidene til historieboken om det finnes, eller oppsøke snl.no. 

Lek og spill 

Man kan faktisk også lære mye om historie via lek og spill. Dette er læringsmetoder som ikke bare er morsomme og spennende men som kan engasjere de som lærer, slik at man husker det lengre. Det finnes brettspill der man kan lære om krigføring, og rollespill man kan sette opp som belyser og forklarer viktige historiske hendelser vi mennesker har vært igjennom.